WSET-opleidingen via Winecom

WSET (Wine Spirit Education Trust)

WSET (Wine & Spirit Education Trust) is de grootste wijnopleider ter wereld. Het is een cursus speciaal geschreven voor de praktijk. Sommeliers, bloggers, importeurs of winkeliers volgen deze cursus, zodat ze weten wat ze consumenten over wijn kunnen vertellen. Jaarlijks nemen meer dan 100.000 mensen in ongeveer 75 landen deel aan één van deze cursussen. Er bestaan binnen WSET 4 verschillende niveaus:

  • Level 1: beginner
  • Level 2: internationaal wijnbrevet
  • Level 3: sommelierniveau
  • Level 4: Diploma, voor professionals in wijn

Winecom biedt de WSET level 1 en level 2 aan. Deze cursussen worden gegeven door wijnprofessionals die minimaal level 3 geschoold zijn.

WSET level 1:
De wijncursus WSET level 1 is een goede en leuke kennismaking met wijn. Het is speciaal op maat gemaakt voor de supermarktmedewerker. Na het volgen van deze cursus ontvangt de deelnemer een officieel erkend diploma. Bij deze cursus is er veel aandacht voor wijntheorie en voor wijn in de supermarkt, hoe verkoopt dat zichzelf in de praktijk. Het is een motiverende kennismakingscursus voor deelnemers die nog niet veel van wijn afweten. Doordat het examen niet te moeilijk is en met de goede lessen is er een groot slagingspercentage.

Mocht de cursus in-company worden gegeven, dan is er uiteraard veel aandacht voor de eigen wijnschappen, hoe wordt de wijn gepresenteerd en hoe kan dit verbeterd worden?

WSET level 2:
De smaak te pakken gekregen? Dan is er voor de liefhebber die zich nog meer wilt ontwikkelen in het wijnvak, WSET level 2. Level 2 is te volgen als level 1 is afgerond of voor wijnliefhebbers die al wat voorkennis bezitten. In deze cursus wordt er dieper ingegaan op de theorie van wijn, hoe wordt wijn gemaakt en de verschillende druivenrassen worden toegelicht. De focus ligt wederom op de supermarkt. De kennis die in deze cursus wordt opgedaan, is direct toepasbaar in de praktijk. Er is daarnaast veel aandacht voor de wijn en spijscombinaties in de supermarkt. De wijnen worden ook geproefd, zodat de deelnemers de consumenten van goed wijnadvies qua smaken kunnen voorzien.

De cursus wordt afgerond met een officieel erkend diploma. Er worden ook proefexamens gedaan, waardoor de focus echt ligt op het behalen van de cursus. Door deze proefexamens slaagt 99% van de deelnemers voor deze cursus.

Bekijk hier ons aanbod

de Wijncursus (WSET 1) voor beginners

  • Cursuslocaties in heel Nederland
  • Gegeven door professionele wijn-docenten
  • 2 lessen van 2,5-3 uur
  • Officieel erkend diploma (WSET)
  • Praktijk proeven en theorie gecombineerd
bekijk opleiding

Onze opdrachtgevers

© Wine & Food Communication Group BV • KvK 62115278