SDEN-opleidingen via Winecom

SDEN (Stichting Dranken Examens en Normering)

De consumptie van wijn is in de afgelopen 40 jaar bijna verviervoudigd. Maar sinds Corona is de interesse in wijn helemaal toegenomen. Hetzelfde met speciaal bier. Dit is ontzettend hip! Mensen zijn verschillende merken thuis gaan drinken en proeverijen met vrienden gaan organiseren. Online is er steeds meer over te vinden en ook apps zijn niet meer weg te denken.

In de supermarkt zijn consumenten niet meer op zoek naar een goedkope slurp wijn of het standaard Heineken biertje. Ze zijn op zoek naar meer. Wijn en bier is een echte beleving op zichzelf geworden. Dit is de gelegenheid voor supermarkten om te zorgen dat zij de consumenten van goed advies kunnen voorzien. Winecom helpt hierbij met de wijn- en biercursussen voor de supermarktmedewerkers. Met behulp van deze cursussen kunnen medewerkers echt verbinding maken met consumenten en krijgen zij de volledige ervaring en passend advies. Deze wijn- en biercursussen zijn erkend en gecertificeerd door de SDEN (Stichting Dranken Examens en Normering).

Winecom biedt verschillende SDEN-cursussen aan. SDEN-niveau 1 en 2 voor de categorie wijn wordt aangeboden. Voor de categorie bier SDEN-niveau 1. Deze cursussen worden gegeven door Winecom professionals die allemaal minimaal niveau 3 geschoold zijn.

SDEN 1 voor wijn:
Op een motiverende wijze leert u in deze cursus de basiskennis over wijn. De cursus is gebaseerd op de supermarkt en sluit daarom perfect aan bij de doelgroep. In de cursus worden de theorie en praktijk samengebracht. Na het volgen van de cursus bezit u de kennis om consumenten van het juiste wijnadvies te voorzien op de winkelvloer en het schap.

SDEN 2 voor wijn:
Smaak te pakken? Dan is er voor de liefhebber die SDEN-niveau 1 heeft afgerond, niveau 2. Deze cursus is ook te volgen als er wat voorkennis over wijn bestaat en voor wie gelijk de diepte in wil. In deze cursus wordt er dieper ingegaan op de theorie van wijn, hoe wordt wijn gemaakt en wat zijn de verschillende druivenrassen. De focus ligt op wijn in de supermarkt. Maar naast deze theorie is ook veel aandacht voor de wijn en spijscombinaties in de supermarkt. Tevens wordt er wijn geproefd, zodat de smaak herkend wordt en deze smaak juist omschreven kan worden richting de consumenten, zodat de consumenten van juist advies worden voorzien.

SDEN 1 voor bier:
In deze SDEN 1 bier cursus brengt een professional van Winecom op een motiverende en leuke wijze de basiskennis van bier bij. De cursus is speciaal gebaseerd op schappen van de supermarkt. Theorie en praktijk komen samen in deze cursus, zodat na het volgen van deze cursus de deelnemers de juiste middelen bezit om consumenten zo goed mogelijk van bieradvies kan voorzien aan het schap en op de winkelvloer.

Bekijk hier ons aanbod

de Biercursus voor beginners

  • Cursuslocaties in heel Nederland
  • Gegeven door professionele bier-docenten
  • 2 lessen van 2,5-3 uur
  • Officieel erkend diploma
  • Praktijk proeven en theorie gecombineerd
bekijk opleiding

Onze opdrachtgevers

© Wine & Food Communication Group BV • KvK 62115278