backup: WSET Level1 Wijncursus speciaal voor supermarktmedewerkers

Ruim 1.500 supermarktmedewerkers gingen je al voor!

€ 99,00
  • internationaal erkend diploma (WSET)
  • cursus op locatie door onze docenten
  • beter inzicht in het assortiment
  • in staat om de klant te adviseren
Boek de wijncursus »

Meer leren over wijnen in het schap

Op maat gemaakt voor de supermarktmedewerker.

De wereld van wijn is verrassend, uitdagend en bovenal smaakvol. Maar hoe weet je wat de verschillen zijn tussen wijnen en welke informatie heb je nodig om die verschillen te kunnen ontdekken? De cursus WSET-Kwalificatie Wijn Niveau 1 is opgezet om hierop antwoorden te geven, zowel in theorie als in de praktijk.

Speciaal voor beginners

In één dag of twee dagdelen leer je de basisbeginselen van het wijnproeven. De wijncursus is speciaal bedoeld voor wie net begint met het bestuderen van wijn.

Je maakt kennis met de belangrijkste wijnstijlen, de voornaamste druivenrassen, en het lezen van wijnetiketten, zodat je straks weet wat je van een wijn kunt verwachten. Ook het serveren van wijn komt aan bod, naast de theorie van het combineren van wijn en gerechten: je zult zien dat een paar eenvoudige regels dit onderwerp makkelijk te begrijpen maken.

De systematische proeftechniek wijn niveau 1 leert je om de wijn te beschrijven, een beknopte proefnotitie te kunnen maken en stijlen te ontdekken. Je proeft tijdens de wijncursus 6 verschillende wijnen.

Erkend internationaal diploma

We hopen dat je de cursus met plezier doet en dat je straks de vruchten kunt plukken van je verbeterde kennis – of je nu in de wijnwereld werkt of gewoon wilt genieten van een goed glas wijn.

Je sluit de cursus af met een examen en als je slaagt ontvang je het WSET internationaal diploma voor niveau 1. Daarna kun je door naar niveau 2.

In het kort: wat leert mijn medewerker?

Tijdens de wijncursus WSET kwalificatie wijn niveau 1 maak je kennis met de basisbeginselen van het wijnproeven en leer je daarnaast o.a.:

  • De belangrijkste fasen kennen van de druiventeelt en het wijnmaken.
  • De soorten, kenmerken, stijlen en voorbeelden kennen van wijnen die gemaakt zijn van de belangrijkste druivenrassen.
  • Het proeven van de wijnen volgens de systematische proefmethode wijn level 1.
  • De belangrijkste principes en gebruiken kennen voor het bewaren en serveren van wijn.
  • Wijn en gerecht: de voornaamste wisselwerkingen tussen gerechten en wijn en het effect op de wijn.
  • Meedenken over second placement op de eigen afdeling of elders in de winkel.

Vragen over de wijncursus?

Neem direct contact met ons op via info@winecomgroup.nl

© Wine & Food Communication Group BV • KvK 62115278