Activatie via Winecom

Instore activatie voor op de winkelvloer, merchandise, POS promotie en meer

Diverse opties betreffende activatie mogelijkheden op de winkelvloer worden aangeboden door Winecom. Gespecialiseerde wijn- en bieradviseurs ondersteunen op de winkelvloer tijdens een grote promotie van wijn of bier. Of bij een actie die wordt gegeven bij de lokale supermarkt. Ook als je als supermarkt meer behoefte hebt aan merchandise of POS pakketten, dan kan Winecom hier ook in voorzien. Winecom biedt speciale maat op maat gemaakte instore activatie aan.

Daarnaast verzorgt Winecom speciaal op het gebied van consumentenactivatie merchandise, pop-up stores, pop-up trucks of merktrainingen aan supermarkten aan. Bij merchandise gaat Winecom merkgericht te werk en biedt openers, schorten of zelfs foodtrucks aan van het betreffende merk. Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken. Op het gebied van POS pakketten worden er leuke opties aangeboden, waardoor de wijn- en bierafdeling een beleving wordt in de winkel.

Door pop-up wijn of biertrucks bij een event of promotie te regelen, wordt het supermarktevent een regelrechte hit! Met een sterke merktraining komt Winecom een training geven over de grote merken die in de supermarkt te vinden zijn, zodat de consument passender advies krijgt. Het complete totaalpakket kan worden aangeboden, waardoor de supermarkt volledig ontzien wordt en Winecom alles tot in de puntjes regelt.

Instore promoties

Ondersteuning van Instore promotie in de supermarkt

Winecom heeft een breed aanbod aan instore activatie. Wijn- en bieradviseurs worden voor promoties ingezet en helpen consumenten met het uitzoeken van de juiste wijn of bier. Winecom denkt graag mee over de opties en regelt onder andere ondersteuning in de vorm van wijn- of bieradviseurs. Zowel bij grote landelijke promoties, als lokale acties of events staan de wijn- en bieradviseurs in de supermarkt.

Wijn- en bieradviseurs worden ingezet bij thema promoties, zoals het mossel- of aspergeseizoen, maar ook voor algemenere wijn- en bieraanbiedingen.

Merchandise

Ook merchandise in de supermarkt?

Wijn- en bierconsumptie heeft een ontzettende vogelvlucht genomen in Nederland. Het is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Wijn en bier zijn een beleving geworden, het wordt met veel zorg uitgekozen door de consument. Ook is er online steeds meer informatie te vinden. Er wordt vaker gekozen als uitje voor wijn- of bierproeverijen en de consument weet qua kennis ook steeds meer over wijn en bier.

Dit is het moment voor supermarkten om in te spelen op deze trend. Een middel wat hiervoor kan worden ingezet is merchandise. Naast goed advies van de supermarktmedewerkers worden de consumenten verrast met t-shirts, flesopeners, wijnkisten, schorten, wijnvaten, kurkentrekkers of wijnglazen van hun favoriete wijnmerk of het wijnmerk wat op dat moment in de aanbieding is. Winecom denkt graag mee in de uitvoering en biedt veel opties aan.

POS promotie

POS pakketten voor de supermarkt.

Op het gebied van POS pakketten ondersteunt Winecom in de supermarkt. De wijn- en bierafdeling wordt omgetoverd met mooie aankleding of met bijvoorbeeld een mooi chateau of wijngaard in de winkel. Of er wordt voorzien in leuke gadgets, waarmee de consumenten een extra verrassing krijgen. Er zijn diverse pakketten die Winecom aanbiedt, deze worden in overleg maat op maat aangepast naar de behoefte van de supermarkt. Met behulp van deze pakketten wordt het bezoek aan de bier- en wijnafdeling een ware belevenis.

Als de supermarkt andere behoeftes heeft, dan denkt Winecom ook graag mee hoe er meer aandacht voor het schap gecreëerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan flyers, wijn en spijstips, schapbanners of een second placement. De mogelijkheden zijn oneindig en Winecom is de partner die hier graag over mee denkt.

Consumenten activatie

Winecom helpt de consumenten van de supermarkt te verrassen

Een bezoek aan de supermarkt is voor consumenten vaak routine. Ze weten de weg en weten waar alle producten staan. Hoe leuk is het om een supermarktbezoek weer leuk en uitdagend te maken, waarmee de consumenten worden verrast tijdens hun bezoek. Waardoor zij met plezier naar de supermarkt gaan, omdat er altijd weer wat te beleven is. Zodat de winkelervaring van de consument geoptimaliseerd wordt. Dit kan alleen al door de schapindeling te verbeteren. Winecom ondersteunt graag bij deze missie.

Maar als er meer behoefte is aan het schapverzorging dan kan Winecom hier ook in voorzien. Winecom voorziet van goed advies waarmee het maximale uit de schapprestaties gehaald kunnen worden. Maar ook op het gebied van cross selling, dan bezoekt Winecom graag de winkel en denkt mee over de combinaties om meer uit de wijn- en biercategorie te halen. Ook hier kan een wijn- of bieradviseur in de winkel de consumenten voorzien van een passend advies, om zo de consumenten te helpen de lekkerste wijnen uit te zoeken.

Maar denk ook aan spaaracties of verlotingen bij wijn- of bieracties in de supermarkten. Winecom biedt verschillende opties aan. Uiteraard wordt er meegedacht met de wensen en behoeftes van de supermarkt en worden er mogelijkheden op maat aangeboden.

Pop-Up

Winecom organiseert creatieve pop-up wijn- of biertrucks.

Je event of promotie aankleden met een pop-up wijntruck? Winecom maakt het mogelijk. Foodtrucks zijn niet meer weg te denken van events en promoties, daarom is het ook onmisbaar voor uw supermarkt. Een wijn- of een biertruck is een origineel idee waarmee de consumenten extra worden verrast op het event of promotie. Hiermee wordt het event of specifieke merk extra onder de aandacht gebracht.

Dit kan op een interne locatie worden georganiseerd, maar uiteraard ook op een externe locatie. Winecom kan hierin ondersteunen, maar neemt ook de gehele organisatie hiervan uit handen als dit nodig is. Daarnaast kan Winecom met bier- en wijnadviseurs ondersteunen, om zo het event of de promotie af te maken.

Merktraining

Ook sterke merken verkopen in de supermarkt?

Consumenten hebben steeds meer behoefte aan kennis over wijn of bier. Hierdoor worden sterke merken steeds belangrijker in deze categorieën. Als supermarkt moet er dus ook ingespeeld worden op deze trends en de consumenten van goed wijn- of bieradvies voorzien. Winecom biedt deze trainingen aan en helpt graag in het supermarktsegment mee om de kennis van wijn en bier te verbreden. Door meer kennis van wijn en bier wordt de consument nog beter voorzien van advies. Hierdoor koopt de consument een wijnbeleving en wordt hij nog bewuster van de merken die hij koopt. Consumenten worden hierdoor nog meer verrast en kopen sneller bijzondere wijnen of bieren voor speciale gelegenheden.

Door de nieuwe tips en tricks die ze krijgen van het winkelpersoneel, stappen consumenten sneller uit hun comfortzone en proberen andere wijnen of bieren. Winecom geeft in de merktrainingen veel tips en tricks, maar helpen vooral de kracht van de merken over te brengen aan de deelnemers. Daarnaast worden de unieke kenmerken en verkoopargumenten van de wijnen en bieren uitgelegd, zodat het winkelpersoneel hier uiteindelijk ook bekender mee kunnen worden.

© Wine & Food Communication Group BV • KvK 62115278